Atina

Atina, Grčka

već od 120€

Opis destinacije

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umetničkih dela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin 29.12.2021. – 03.01.2022.SmeštajCena BGCena NišCena NS*
hotel 3*
Usluga: Noćenje s doručkom
1/2140€140€150€
1/3130€130€140€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Autobuski prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd oprema),
- Tri noćenja sa doručkom u hotelu  3* Ahilion ili sličnom
- Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
- Organizacioni i drugi troškovi agencije.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete 
- Međunarodno putno i zdravstveno Covid osiguranje 950rsd (Osigurana suma 30000 evra, osigurana suma za Covid-19 5000eur, Triglav Osiguranje)
- Individualne troškove u hotelu i za vreme putovanja
Hotel Αchillion se nalazi u poslovnom centru Atine, na 200 metara od stanice metroa Omonija. U ponudi ima klimatizovane sobe sa balkonom. Besplatan kablovski internet dostupan je u čitavom hotelu. Sve hotelske sobe su jednostavno uređene, zvučno izolovane i imaju sigurnosne brave. U moderne pogodnosti spadaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, frižider i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu.U hotelu Achillion svakog jutra se služi grčki doručak na bazi švedskog stola. Gostima su na raspolaganju bar sa satelitskom televizijom i restoran u kome se služe ručak i večera.
29.12.2021. (prvi dan) – Sastanak grupe na dogovorenom mestu u podnevnim časovima. Vožnja preko Srbije, Makedonije i Grčke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

30.12.2021. (drugi dan) – Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom (Trg Omonija, Trg Sintagma gde se nalazi Parlament i straža Evzona, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova vrata, Bajronov spomenik, Nacionalna biblioteka, univerzitet...). Smeštanje u hotel. Slobodno popodne ili fakultativna poseta AKROPOLJU (Propileji, Partenon, Erehtejon…) sa stručnim lokalnim vodičem. Povratak u hotel. Noćenje.

31.12.2021. (treći dan) - Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni celodnevni izlet za ARGOLIDU - Korint, Epidaurus (obilazak antičkog pozorišta iz IV veka p.n.e. i muzeja) i Mikena (Kraljevske grobnice i Lavlje kapije). Povratak u Atinu. Priprema za doček. Fakultativni doček NOVE GODINE u nekom od popularnih gradskih klubova ili individualno na Sintagma trgu. Noćenje.

01.01.2022. (četvrti dan) - Doručak. Slobodno vreme. U podne poludnevni  fakultativni izlet na SUNION, najjužniju tačku Atike (Posejdonov hram , Apolonovu obalu i Glifadu (slobodno vreme u Glifadi), koju naša agencija organizuje za prvi dan Nove godine). Povratak u Atinu i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativni odlazak u neki od brojnih gradskih klubova. Noćenje.

02.01.2022. (peti dan) - Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Sledi noćna vožnja preko Grčke, Makedonije i Srbije uz usputne pauze za odmor..

03.01.2022. (šesti dan) – Dolazak u Beograd u popodnevnim satima. Kraj aranžmana!

- Gotovinsko plaćanje: depozit 3000 RSD prilikom prijave, ostatak u ratama  najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 
- Čekovi  građana: mogućnost plaćanja u ratama do 01.03 2022. bez kamate. 
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 7 dana.

PZZ

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu