Petrarkina Italija

više destinacija, Italija

već od 129€

Opis destinacije

Da li ste čitali Petrarkine sonete, upoznali Lauru, sanjarili o lutanju po kamenim italijanskim selima? Vodimo Vas na nezaboravno putovanje koje prodire u samu srž neistražene, one prave - autentične Italije. Krenite u obilazak Italije koja ne poznaje glamur, i koja i dalje živi u duhu svojih slavnih predaka. “Petrarkina Italija”, iz naše ponude za evropska putovanja, jedinstven je program među obilascima Italije i turama po gradovima Evrope, i nesumnjivo ćete se sa ove ture po Italiji vratiti bogatiji za mnoga nova saznanja o ovoj divnoj zemlji.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Petrarkina Italija

23.03. - 27.03.2023 - 129 € ( siguran polazak )
18.05. - 22.05.2023 - 129 €
02.11. - 06.11.2023 - 129 €
Hotel 4*, 5 dana autobusom / 2 noćenja

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
- Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji                
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u 1/2 ili 1/3 sobama
- Organizovani obilazak Padove, Arqua Petrarce, Vicenze, Bassano del Grappe, Asola i Trsta.
- Usluge turističkog vodiča/pratioca grupe za sve vreme putovanja
- Boravišnu taksu
- Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- Individualne troškove
Fakultativni izlet:
-  BORGHETTO SUL MINCIO, MALCESINE DI GARDA I TRENTO - 40 EUR
- Ulaznica za muzej Frančeska Petrarke - 3 EUR
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (moguća uplata u agenciji)

POPUSTI I DOPLATE
- Doplata za 1/1 sobu - 40€ (na upit)
- Transfer Novi Sad - Rumska petlja - 20€ ( minimum 3 osobe )
Hotel 4* u mestu Montechio Maggiore, u blizini Vicenze. Po oceni gostiju renomiranog sajta za rezervaciju smeštaja hotel zaslužuje visoku ocenu, preko 8,0. Kao glavne prednosti navodi se komfor, higijena, uslužno i ljubazno osoblje. Besplatan Wi-Fi signal dostupan je u lobiju hotela. Sve sobe su opremljene klima-uređajima, LCD TV-om sa Sky premium paketom kanala, mini barom i sefom, a uglavnom poseduju i balkon. U hotelske usluge spada i svakodnevno čišćenje soba. Doručak je kontinentalan, na bazi samoposluživanja (slani i slatki).
1.DAN, ČETVRTAK  BEOGRAD
Polazak iz Beograda u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih procedura.

2.DAN, PETAK  PADOVA – ARQUA PETRARCA – VICENZA – MONTECCHIO MAGGIORE
U jutarnjim časovima stižemo u suncem obasjanu PADOVU, jedan od najstarijih gradova Severne Italije. Pešački obilazak glavnih znamenitosti istorijskog centra grada: Piazza Prato del Vale, Duomo St. Antonio, Piazza Erbe, Piazza Sinorita, sedište univerziteta u Palazzi Bo… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, jutarnju kafu i doručak. Krećemo ka našoj prvoj poslastici - malom italijanskom selu ARQUA PETRARCA. Mesto u kome se čini da je vreme odavno stalo, i mesto koje je više nego bilo koje drugo, zadržalo stari šarm srednjovekovnog italijanskog zaseoka. Naziv duguje slavnom Frančesku Petrarki, pesniku koji je poslednje godine svog života proveo u njemu. Krivudavim i uskim kaldrmisanim ulicama obilazimo glavne znamenitosti sela, crkvu St. Maria Asunte isred koje se nalazi grobnica slavnog pesnika, kapelu St. Trinita, ulazimo u kuću-muzej Frančeska Petrarke gde se mogu videti autentični rukopisi i lični predmeti genija rane renesanse. Nastavljamo put ka gradu VICENZA, za čiju lepotu je najzaslužniji čuveni arhitekta Andrea Paladio koji je izgradio veliki broj znamenitih građevina u gradu i njegovoj okolini. Sledi obilazak gradskog jezgra, koje se zbog svoje lepote od 1994. godine nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine: Corso Palladio, Basilica Palladiana, Pallazo del Capitano, Palazzo Chiericati, dolazimo do čuvenog pozorišta Teatro Olimpico. U večernjim časovima krećemo ka mestu Montecchio Maggiore. Sledi smeštaj u hotel (predviđeno vreme dolaska oko 20h), slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN, SUBOTA BORGHETTO SUL MINCIO – MALCESINE – TRENTO (fakultativno)
Doručak. Slobodno  vreme. Za one koje su se odlučili za fakultativni izlet, put nas vodi preko Lombardije i Veneta sve do regije Trentino-Alto Adige. Počinjemo sa našom drugom poslaticom – BORGHETTO SUL MINCIO, romantično seoce koje po mnogim turističkim anketama spada u red najlepših u Italiji - vrlo brzo će Vam i biti jasno zbog čega. Borghetto leži, ili bolje je reći lebdi, nad rekom Minčio čije se vode spuštaju od jezera Garda do reke Po. Selo se sastoji od nekoliko kuća i starih vodenica koji izgledaju kao da su izgrađeni za filmski set. Do samog mesta se dolazi prolaskom kroz stari kameni most Visconti. Sam most iz XIV veka dominira mestom, i tačka je sa koje se prave najlepše fotografije sela. Glavna atrakcija su stare ali i dalje aktivne vodenice iz XV veka. Slobodno vreme za samostalan obilazak. Nastavljamo put ka čuvenom jezeru Lago di Garda. Jednoipočasovna vožnja istočnom obalom Garde nas razdvaja od magičnog gradića MALCESINE, po mnogima najživopisnijeg mesta na jezeru. Obilazak zamka Scaligero i Palazzo del Capitani, slobodno vreme za šetnju i uživanje pored jezera. Potom idemo ka severu, ka Dolomitima i gradu TRENTO. Sledi organizovani obilazak ovog grada na reci Adige, uz šetnju do Piazza Duomo sa čuvenom Cattedrale di San Vigilio iz XII veka, fontanom Neptuna i kućom Rela sa fasadom oslikanom freskama. Potom posećujemo znameniti dvorac Buonconsiglio. Slobodno vreme do 20h kada krećemo nazad ka hotelu. Predviđeno vreme dolaska oko 21.30h. Noćenje.

4.DAN, NEDELJA  BASSANO DEL GRAPPA – ASOLO – TRIESTE
Doručak. Napuštamo hotel do 10h. Nastavljamo put ka istoku, do mesta gde se susreću ravnice Veneta sa brdima koja vode do vrhova Alpa - stižemo u gradić BASSANO DEL GRAPPA, biser Veneta na reci Brente. Mešavina tipične arhitekture Veneta i drvenih balkona austrijskog šmeka ovaj gradić čini sve samo ne običnim. Obilazimo stari centar grada, Piazza Liberta, Torre Civica, prelazimo most Ponte Vecchio, i odlazimo do čuvene destilerije grape ( rakije od groždja ) Nardini, Slobodno vreme. Krećemo ka našoj trećoj poslastici, u grad stotine horizonata, prelepi ASOLO. Gradić u kome su živeli ili ga često posećivali mnogi bardovi evropske umetnosti, počevši od čuvene glumice Elenore Duse, kompozitora Franciska Milipierija i Igora Stravinskog, Roberta Brauninga, do čuvenog Ernesta Hemingveja, Henrija Dzejmsa, Vilme Nerude, Đozua Kardučija, Freje Stark, Gabrijelea D’Anuncija… Samo mesto se nalazi na uzvišenju i okovano je zidinama sa kojih se pruža prelep pogled na grad i njegove znamenitosti sa jedne i vinograde čuvene sorte Prosseco sa druge. Penjemo se na zidine grada, šetamo do Piazze Garibaldi, obilazimo katedralu - staro sedište biskupa Treviza, zatim Palazzo Beltramini, Palazzo Pretorio. Slobodno vreme za “otkrivanje” uskih krivudavih ulica i mogućnost penjanja do srednjovekovne tvrđave koja dominira na brdu iznad Asola. Nastavljamo naše putovanje ka gradu TRIESTE. Šetnja pored kanala Grande, Ponte Rosso, crkva Svetog Spiridona, Trg Ujedinjenja Italije… Oproštaj od Italije, sumrak i slušanje mora. U večernjim časovima krećemo ka Beogradu.

5.DAN, PONEDELJAK BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.
– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

TT

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu