Sarajevo

Sarajevo, BiH

već od 99€

Opis destinacije

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih pozorišnih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je važno mesto na kulturnoj mapi ovog dela evropskog kontinenta. Svake je godine grad, na reci Miljacki, domaćin niza kulturnih festivala međunarodnog karaktera, među kojima su najznačajniji: Sarajevski filmski festival (SFF), Sarajevski jazz festival, letnji kulturni festival “Baščaršijske noći”, teatarski festival novih produkcija “MESS”, “Sarajevska zima” i Svetski televizijski festival orijentalne muzike. Sarajevo, olimpijski grad, još nazivaju i evropskim Jerusalimom. Ljudi vrlo rado odlaze u ovaj grad, jer nudi jedinstvenu kulturnu baštinu, duh zapada i istoka. Čarobni grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, da lagano ispijete kafu i uživate u sarajevskim ćevapima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
3 dana/2 noćenja
31.12.-02.01.2022.

Cena aranžmana: 99evra

U cenu aranžmana su uračunati:
• prevoz turističkim autobusom - 16 do 90 sedišta, na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema),
• smeštaj u hotelu 3 *  HOTEL Saraj na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak-švedski sto)
• smeštaj u 1/2 i ½+1 1/3+1 klasičnim sobama, (svaka soba sadrži: kupatilo-tuš/wc, telefon i TV),
• turistički pratilac tokom putovanja,
• agencijske usluge

U cenu aranžmana nisu uračunati:
• fakultativni izlet do Mostara 15 eur, Vrelo Bune 10 e. Paket 20e
• vodopad Kravice-vodopad Koćuša 20 eura
• fakultativni izlet do vrela Bosne 5 eur
* fakultativni izlet do Piramida sa prevozom i ulaznicama, vodičem 20 eura ( za članove Lavli kluba 15 e)
• boravišna taksa 2,5 marke (oko 1.50 e)
• doplata za 1/1 sobu – 30 eur,
• individualni troškovi,
• doček Nove Godine u hotelu Saraj 35 e (u koliko budu zadovoljavajuće epidemiološke mere)
• putno osiguranje uračunatim kovidom - 540 DIN
Hotel 3* (najčešća saradnja sa hotelom Saraj, , ...) Hotel Saraj se nalazi u starom delu grada Sarajeva samo nekoliko minuta udaljenosti od srca Bascarsije. Poznata fontana Sebilj na glavnom trgu Bascarsije je udaljena samo 600 m od hotela, dok je aerodrom Sarajevo udaljen 9 km. Hotel Saraj je udaljen samo 250 metara od Bašcaršije. Hotel Saraj raspolaže sa 140 komfornih soba, (cca 350 kreveta), wellness & spa centrom, 6 konferencijskih multimedijalno opremljenih sala kapaciteta 10 – 600 mesta, restoranima za sve vrste svecanosti poput prijema, banketa, svadbenih veselja i drugih razlicitih vrsta proslava. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.
1.DAN - Beograd
Sastanak putnika oko 06.00 časova na parkingu kod Sava Centra u Beogradu. Vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Sarajevo. Po dolasku obilazak grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Odlazak u hotel. Smeštaj. Fakultativno doček Nove Godine. Noćenje.

2. DAN – Sarajevo- Mostar-Sarajevo
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Mostara. Obilazak grada (stari most, kriva ćuprija, kujundžiluk-stara čaršija, tursko kupatilo…). Fakultativno odlazak do Vrela Bune, falultativno odlazak do vodopada Kravica. Kravica  je prepoznatljivi simbol Ljubuškog i Hercegovine. Nadmorska visina reke Trebižat ispod vodopada iznosi 28 metara, dok je iznad vodopada 54 metra.Vodopad na vrhu ima oblik polukruga širokog oko 120 metara, a sastavljen je od sedre. U letnjem periodu zbog nižeg vodostaja u bazenu ispod slapa je moguće kupanje i uživanje u vodenim sportovima. U svako doba godine zbog velikih promena u vodostaju i naravno promeni vegetacije vodopad Kravica pruža različita i jedinstvena iskustva. Nakon obilaska vodopada Kravice, obilazimo vodopad Koćuša. Vodopad Koćuša – Slap Koćuša nalazi se u selu Veljaci u opštini Ljubuški, na reci Mlade. Prirodno bogatstvo ovog kraja čine sedimentne stene tzv. sedra koja se talože godinama, te ovaj slap čini atraktivnim.Visina slapa je pet, a dužina pedeset metara. U neposrednoj blizini nalaze se mlinovi i stupe koje su godinama krasili ovo mesto. Povratak do Mostara i nastavak putovanja do  ka Sarajevu. Povratak u Sarajevo. Slobodno vreme .Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN - Sarajevo – Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti – Fakultativni izlet- Bosanske piramide-  Aprila 2005. Semir Osmanagić je posetio visočki Zavičajni muzej, gde mu je profesor Senad Hodović izneo podatke o srednjovekovnoj Bosni i kamenim ostacima srednjovekovnog grada Visoki na Visočici. Objašnjavajući kako se sa Visočice vide tri kraljevske prestonice, spomenuo je da Visočica ima piramidalni oblik, što je redak fenomen. Osmanagić se zainteresovao za ovu pojavu i pribavio dozvolu da vrši bušenja, nakon čega je izneo tvrdnje da je uočio mnogobrojne anomalije koje ukazuju na to da se ispod brda Visočica, odnosno njenog gornjeg dela, nalazi piramida. Osmanagić je prozvao Visočicu „Piramidom Sunca“, a dva obližnja brda, identifikovana kao piramide na osnovu satelitskih i vazdušnih fotografija, „Piramidom Meseca“ i „Piramidom bosanskog zmaja“. U izveštajima se pominju još dve navodne piramide: „Piramida Zemlje“ i „Piramida ljubavi“. U intenzivnoj medijskoj kampanji koja je usledila, Osmanagić je izneo tvrdnje da su navodne piramide izgradili drevni Iliri, antički stanovnici Balkana oko 12.000 pre naše ere. Ali u intervjuu Filipu Kepensu  iz časopisa Neksus, Osmanagić je pokušao da ispravi prethodne navode tvrdeći da su ga pogrešno citirali: on zaista tvrdi da su navodne piramide najverovatnije sagradili Iliri, koji su prema njegovim tvrdnjama nastanjivali ovu oblast između 12.000 i 500. p. n. e., pa su navodne piramide zato najverovatnije izgrađene negde u tom periodu, a ne tačno 12.000. godine pre nove ere. U poslednje vreme Osmanagić tvrdi da je „piramida“ stara oko 7.000 godina. Nastavak putovanja ka Beogradu. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.
– 30% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.   

– 40% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.03.2022.

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

LVL

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu